Warsztaty wzmacniania odporności

W przepięknej scenerii Puszczy Noteckiej, we wsi Bębnikąt odbędą się warsztaty gotowania oraz pracy z ciałem. W kontakcie z przyrodą będziemy uczyć się jakie aspekty naszego życia wpływają na stan zdrowia oraz jak w naturalny sposób budować odporność.
Tematyka warsztatów krążyć będzie wokół zdrowego odżywiania, gotowania, wpływu aktywności fizycznej oraz emocji na układ odpornościowy.
W programie:
– wspólne gotowanie potraw wzmacniających odporność
– wykład/dyskusja na temat wpływu odżywiania, emocji, aktywności fizycznej na układ odpornościowy oraz naturalnych suplementów wzmacniających odporność
– poranna medytacja i rytuały tybetańskie
– nornic walking
– przygotowanie z naturalnego syropu wspomagającego walkę z infekcjami. oraz rozgrzewających, pobudzających i wzmacniających napojów
Prowadzące:
Katarzyna Krych – dr nauk o kulturze fizycznej, biolog molekularny, dietetyk. Fascynatka natury i holistycznego podejścia do zdrowia. Swoją pracę opiera na przywracaniu równowagi w organizmie poprzez wprowadzanie do diety naturalnych substancji o działaniu wzmacniającym i oczyszczającym, a także łączenie obszaru zdrowia fizycznego ze sferą emocji.
Ina Rybarczyk – autorka popularnego bloga True Taste Hunters oraz książki „Łowcy smaków. Roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru” oraz jej drugiej części „Łowcy smaków.
Cztery pory roku”,. Promuje zrową, a przede wszystkim pyszną kuchnię roślinną, a jej warsztaty kulinarne cieszą się ogromnym zainteresowaniem.
koszt: 699 zł (wpata przed 15 października), po 15 października – 799 zł.
Warunkiem rezerwacji jest wpłata wpisowego w wysokości 150 zł)
liczba miejsc: 20 osób
partnerzy wydarzenia: Centrum Zdrowia Best, Chias, Sonko.
Szczegółowy plan wyjazdu:
PIĄTEK (9.11.2018)
15.00-17.00 – przyjazd i zakwaterowanie
17.00-19.00 – warsztaty kulinarne z kuchni roślinnej z Iną Rybarczyk – Kotleciki buraczane z sosem orzechowym, Kasza gryczana z pieczarkami i jarmużem,
Batoniki musli z kaszą jaglaną
19.00-20.30 – „Odporność a jedzenie” – wykład dr Katarzyny Krych
SOBOTA (10.11.2018)
8.30-9.00 – poranna medytacja i rytuały tybetańskie
9.00-10.00 – ciepłe śniadanie w formie owsianki lub jaglanki
10.00-11.00 – warsztat napoje rozgrzewające, pobudzające i wzmacniające
11.30-13.30 – wycieczka po Puszczy Noteckiej nornic walking
14.00 – lunch – Sałatka z pieczonej dyni Hokkaido, kaszy gryczanej, granatu, awokado i ziół
16.00-17.00 – „Zbuduj swoją odporność nie tylko jedzeniem” – wykład dr Katarzyny Krych
17.00-19.00 – warsztaty kulinarne z kuchni roślinnej z Iną Rybarczyk
– Ciecierzyca po marokańsku, Bataty z awokado, prażoną ciecierzycą i sosem sezamowym, Gallete z gruszkami i masłem orzechowym
19.00-20.00 – „Naturalne suplementy wspomagające odporność” – wykład dr Katarzyny Krych
20.00 – 21.30 – projekcja filmu o zdrowym odżywianiu + dyskusja
NIEDZIELA (10.11.2018)
8.30-9.00 – poranna medytacja i rytuały tybetańskie
9.00-10.00 – ciepłe śniadanie w formie owsianki lub jaglanki
10.00-11.00 – „Ciasteczka wzmacniające odporność” – warsztat kulinarny z Iną Rybarczyk
11.00-12.30 – wycieczka po Puszczy Noteckiej nordic walking
12.30-12.00 – wyjazd